Blog

Seqr™ integreert Masterpass en creëert zo de eerste digitale portefeuille waarmee je via alle kanalen in diverse landen kan betalen

30/3/2017

Seqr™, de innovatieve en eenvoudige mobiele betaaloplossing, die door Seamless ontwikkeld is, heeft zijn krachten met Mastercard gebundeld om een hedendaagse en veilige betaalwijze te creëren. Seqr blijft voor innovatie zorgen door Masterpass van Mastercard in zijn mobiele betaalapp te integreren. Seqr verhoogt het gebruikscomfort voor de consumenten door veilige, digitale betalingen mogelijk te maken. Deze betalingen kunnen via verschillende kanalen plaatsvinden, namelijk: online, in-app of in de winkel.  Tijdens het tweede kwartaal van 2017 zullen de gebruikers van Seqr dus profiteren van het feit dat ze nu wereldwijd in honderdduizenden winkels kunnen betalen, waar Mastercard geaccepteerd wordt.

Masterpass en Seqr

Masterpass is een digitale betaalservice van Mastercard die snelle en veilige digitale betalingen voor de consument mogelijk maakt. De betaalservice zorgt ervoor dat de consument met eender welke geregistreerde betaalkaart en met eender welk apparaat kan betalen. Gebruikers bewaren hun Mastercard en andere krediet-, debiet- en prepaidkaarten op een veilige manier. Bovendien worden ook persoonlijke bonuskaarten en verzendgegevens tezamen opgeslagen, zodat deze gegevens tijdens het afrekenen gemakkelijk op te halen zijn. Masterpass zorgt er zo voor dat de rompslomp, die het volledig invullen van verzend- en betaalgegevens met zich meebrengt, volledig wordt uitgeschakeld. Het transactieproces wordt op eender welk apparaat met het gebruik van Masterpass dus sterk vereenvoudigd.

Masterpass heeft daarenboven nog het bijkomende voordeel dat het een online-acceptatienetwerk heeft met handelaars in meer dan 34 landen. Deze vertrouwde voordelen, gecombineerd met de kracht en innovatie van Seqr, zullen een nog sterkere groei op het gebied van mobiele betalingen en e-commerce teweegbrengen.

Peter Fredell, CEO van Seamless (Seqr), is overtuigd van de voordelen, die de samenwerking tussen Mastercard en Seqr met betrekking tot Masterpass met zich meebrengt; “Het integreren met Masterpass geeft ons een online-acceptatienetwerk dat bestaat uit 340,000 online handelaars waar je met Seqr kan betalen. Bovendien hebben we een digitale portefeuille ontwikkeld waarmee je via alle kanalen in diverse markten kan winkelen en waarmee ook binnen het netwerk van Mastercard online en in fysieke winkels wereldwijd kan betaald worden.”

Mats Taraldsson, Head of Digital Development van Mastercard voor de Noord-Europese en Baltische landen: “We zijn opgetogen over onze samenwerking met een innovatief bedrijf zoals Seqr. Zij zullen de roll-out van Masterpass voor het winkelen via diverse kanalen niet alleen in Zweden, maar in diverse landen, ondersteunen.” 

Een digitale portefeuille voor het winkelen via alle kanalen, te lanceren in diverse landen

Seqr heeft samen met Mastercard een internationale digitale portefeuille ontwikkeld waarmee de consument kan betalen. Deze digitale portefeuille zal in diverse landen gelanceerd worden. De portefeuille zal niet enkel contactloze betalingen via Host Card Emulation (HCE) ondersteunen, maar maakt ook in-app en e-commerce betalingen mogelijk. Deze portefeuille werkt dus via verschillende kanalen en zorgt ervoor dat de Seqr-gebruikers nu in honderdduizenden online winkels kunnen betalen, waar Masterpass geaccepteerd wordt. De bijkomende voordelen van Masterpass en zijn acceptatie-netwerk zullen zeker hun steentje bijdragen aan het versterken van de positie van Seqr op de markt van de mobiele betalingen.

ALLE EUROPESE SEQR-GEBRUIKERS KUNNEN VANAF NU WERELDWIJD BETALEN MET SEQR

22/2/2017

CONTACTLOZE BETAALTECHNOLOGIE MAAKT BETALINGEN MOGELIJK BIJ 30 MILJOEN VERKOOPPUNTEN WERELDWIJD

Antwerpen, 30/09/2016 – Vanaf vandaag kunnen alle Europese Seqr-gebruikers over heel de wereld betalen met Seqr door middel van NFC (Near Field Communication)-technologie. In winkels waar contactloze betaalterminals geïnstalleerd zijn volstaat het voor Seqr-gebruikers om simpelweg hun smartphone in de buurt van een contactloze betaalterminal te houden. Voor België betekent dit dat er vanaf nu bij grote winkelketens zoals Carrefour, Ikea, Aldi, Decathlon, Inno en ook in Starbucks met Seqr betaald kan worden.

De nieuwe contactloze technologie van Seqr vergroot de vrijheid en onafhankelijkheid van de gebruikers ten opzichte van oude en inefficiënte financiële diensten. Contactloze technologie maakt Seqr tot een wereldwijde service en verhoogt het veiligheidsgevoel van gebruikers, aangezien een verloren of gestolen portemonnee niet meer automatisch het einde van een aangename vakantie hoeft te betekenen. Seqr is nu een volledig globaal functionerend betaalalternatief, waar men zich ook bevindt.

“Seqr verstevigt zijn positie als de standaard op het vlak van mobiele betalingen met de meest veelzijdige technologie en het grootste fysieke aanvaardingsnetwerk van alle concurrenten in de wereldwijde markt van mobiele betalingen. Tegelijkertijd is ons consumentenbereik veruit het grootste met 16 landen waar de Seqr-app gedownload kan worden”, zegt Peter Fredell, CEO van Seamless.

Betalen met Seqr via contactloze technologie wordt ondersteund door smartphones met het Android-besturingssysteem, die momenteel ongeveer 80% van de globale smartphonemarkt uitmaken. Het aantal contactloze betaalterminals groeit snel en de kaartnetwerken hebben vooropgesteld dat tegen 2020 alle betaalterminals wereldwijd contactloze betalingen kunnen aanvaarden. Volgens de voorschriften van de kaartnetwerken kunnen er na 2018 in Europa geen betaalterminals zonder contactloze technologie meer verkocht of geïnstalleerd worden.

De 16 landen waar consumenten vandaag Seqr kunnen downloaden, zijn: Zweden, Roemenië, Finland, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Ierland, Malta, Luxemburg, Italië en de Verenigde Staten van Amerika.

Over Seqr

Seqr, the standard way to pay, ontwikkeld door Seamless, is een veilige, snelle en makkelijke manier om mobiel te betalen. Het enige dat een gebruiker nodig heeft is de Seqr-app om een QR-code te scannen of om in de buurt van een NFC-terminal te houden. Seqr wordt wereldwijd aanvaard door meer dan 30 miljoen contactloze betaalterminals. Onder andere de lage investerings- en transactiekosten voor handelaars zorgen ervoor dat Seqr de meest gebruikte mobiele betaaloplossing van Europa is. www.seqr.com

Over Seamless

Seamless werd opgericht in 2001, is actief in 35 landen en is wereldwijd één van de grootste leveranciers van betalingssystemen voor mobiele telefoons. Seamless behandelt jaarlijks meer dan 3,7 miljard transacties via 575.000 actieve verkooppunten. Seamless heeft drie belangrijke activiteitenzones, namelijk het schakelen tussen transacties, het leveren van technologie voor distributie van e-producten en het mobiele betaalplatform Seqr.

Voor meer informatie, contacteer:

Corneel Leroy, FINN, tel. +32 494 75 34 54, corneel.leroy@finnpr.com

Peter Fredell, C

Mobiel betalen in België: Oxfam-Wereldwinkels en mobiele betaaloplossing Seqr slaan handen in elkaar

20/12/2016

Leuven, 20/12/2016 – Dankzij de mobiele betaalapplicatie Seqr kunnen klanten van de Leuvense Oxfam-Wereldwinkel vanaf nu betalen met hun smartphone. Gebruikers kunnen afrekenen door aan de kassa met hun smartphone een QR-code te scannen. “We zijn verheugd om mee te kunnen bouwen aan de digitalisering van de Oxfam-Wereldwinkels”, aldus Peter Van der Hart, Country Manager en Head of Operations Seqr Noord-Europa.

“Innovatief en gebruiksvriendelijk”

“Oxfam-Wereldwinkels was op zoek naar een extra betaalmiddel naast cash en de klassieke bankkaarten. Voorwaarden waren: snel te implementeren, kostend besparend, innovatief, gebruiksvriendelijk en liefst in samenwerking met een partner met internationale ervaring. In de mobiele betaaloplossing van Seqr vonden we alle vereiste elementen terug,” zegt Maurice Vansteenkiste, Verantwoordelijke ICT Ondersteuning Winkelnetwerk Oxfam-Wereldwinkels.

De eerste Oxfam-Wereldwinkel waar met Seqr betaald kan worden is die in Leuven. “De toekomst van het betaalproces is mobiel. We zijn verheugd om mee te kunnen bouwen aan de digitalisering van de Oxfam-Wereldwinkels,” aldus Peter Van der Hart, Country Manager en Head of Operations Seqr Noord-Europa. Bezoekers kunnen nu betalen door aan de kassa met hun Seqr-app een QR-code te scannen. Binnenkort zal het systeem ook uitgerold worden in de wereldwinkel in Gent, en de bedoeling is om vanaf 2017 Seqr in zoveel mogelijk Oxfam-Wereldwinkels aan te bieden.

Lagere kosten voor de handelaar

Seqr is een omnichannel mobiele betaaloplossing die ondertussen al in een duizendtal Belgische winkels aangeboden wordt. In België kozen naast Oxfam-Wereldwinkels onder andere ook Colruyt Group (Colruyt, CRU, Dreambaby, Dreamland, OKay, Spar, Bio-Planet), McDonald’s, Kreatos en Maniet – Luxus al voor Seqr. Het enige dat een gebruiker nodig heeft, is een smartphone met de Seqr-app om een QR-code te scannen.

De applicatie biedt niet enkel voordelen op vlak van gebruiksgemak; ook financieel gezien loont de toepassing van Seqr. De betaaloplossing zorgt ervoor dat de inkomsten kunnen toenemen zonder dat de operationele werkingskost meegroeit. De enige kost voor de handelaar is de transactiekost, en die is met zijn 7 cent nog steeds aanzienlijk lager dan bij een doorsnee kaartbetaling.

Contactloos betalen

Naast het systeem met QR-code werkt Seqr ook met NFC (Near Field Communication)-technolgie. Seqr is de eerste en voorlopig ook enige aanbieder van een contactloze mobiele betaaloplossing op basis van NFC in België. Hierdoor is het mogelijk om overal waar contactloze betaalterminals geïnstalleerd zijn mobiel te betalen met Seqr. Dit is onder andere het geval bij Carrefour, Ikea, Aldi, Decathlon, Inno en Starbucks.

Over Oxfam-Wereldwinkels|Fair Trade

Oxfam-Wereldwinkels behoort tot de internationale confederatie Oxfam, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede. Oxfam-Wereldwinkels wil rechtvaardige regels voor de internationale handel. Want eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling.

We maken mensen bewust van het onrecht in de wereldhandel via publiekscampagnes, acties met jongeren en scholen, en door te gaan praten met politici en bedrijven. En natuurlijk door onze 235 Oxfam-Wereldwinkels, speciaalzaken voor eerlijke handel. Met het brede assortiment kwaliteitsproducten van ons huismerk Oxfam Fair Trade tonen we hoe het anders kan.

Achtduizend vrijwilligers verspreiden ons verhaal. Ze bemannen de Oxfam-Wereldwinkels, smeden banden met andere organisaties en laten je ontdekken wat eerlijke handel betekent.

www.oxfamwereldwinkels.be
Blijf op de hoogte via Facebook en www.oxfamwereldwinkels.be/digizine.

Kerstzoektocht

19/12/2016

Oxfam en Seqr wenst je een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Om dit te vieren delen we cadeautjes uit! Vind het cadeautje dat verstopt zit in de Seqr-app en wie weet win jij een van de 5 kistjes met het schuimwijnduo! Succes!

Meer info over Oxfam vind je hier:

Hoe kan je deelnemen?

Zoek het cadeautje dat we verstopt hebben in de Seqr-App. Vind jij het cadeau dan kan je deelnemen aan de wedstrijd en maak je kans op een van de 5 kistjes met een schuimwijnduo van Oxfam!

  • Zoek dus in de Seqr-app naar het cadeau
  • klik op de bijhorende link
  • Vul beide wedstrijdvragen in
  • en klaar!

De winnaars worden tijdens de eerste week van het nieuwe jaar bekend gemaakt! De winnaar zal bekend gemaakt worden via Facebook en zal ook persoonlijk gecontacteerd worden. De wedstrijd loopt van 19 december 2016 tot en met 25 decemenber 2016.

WEDSTRIJDREGLEMENT –  Seqr Kerstzoektocht

ARTIKEL 1 ORGANISATOR

De wedstrijd wordt georganiseerd door SEQR Benelux bvba (hierna ‘SEQR’ genoemd), Ellermanstraat 14 bus 4, 2060 Antwerpen. B.T.W.: BE 0553.809.721

ARTIKEL 2 DEELNEMINGSVOORWAARDEN

Alle natuurlijke personen die minimum 18 jaar oud zijn op 19 december 2016, kunnen eenmalig aan de wedstrijd deelnemen. Medewerkers bij Seqr en personen die tijdens de actie meewerken zijn uitgesloten van deelname. Deelname aan de wedstrijd is gratis en houdt geen enkele aankoopverplichting in. Antwoorden op de wedstrijdvraag die rechtstreeks op onze sociale media kanalen worden gepubliceerd worden niet goedgekeurd en komen niet in aanmerking voor een van de vijf prijzen.

ARTIKEL 3 LOOPTIJD VAN DE WEDSTRIJD

De wedstrijd loopt van maandag 19 december 2016 tot en met zondag 25 december 2016.

ARTIKEL 4 TOEKENNING VAN DE PRIJZEN

De prijzen worden toegekend aan de deelnemers met het juiste antwoord op de wedstrijdvraag en het meest correcte antwoord op de schiftingsvraag.

ARTIKEL 5 BEKENDMAKING VAN DE WINNAAR

De winnaars worden bekend gemaakt op onze Facebookpagina tijdens week 1 van 2017. Door deel te nemen aan de wedstrijd, geven de deelnemers hun toestemming tot de publicatie van hun naam als winnaar op de Facebookpagina van Seqr.

ARTIKEL 6 TECHNISCHE FOUTEN INZENDING

Behoudens grove, of opzettelijke fout kunnen noch Seqr Benelux bvba, noch hun personeelsleden, noch de derden waarop in het kader van deze wedstrijd een beroep wordt gedaan, verantwoordelijk worden gesteld voor elke eventuele schade van welke aard ook, die zou voortvloeien uit de organisatie van de wedstrijd, met inbegrip van de deelname aan de wedstrijd en de aanduiding van de winnaars.

ARTIKEL 7 BETWISTINGEN

Elke poging tot fraude wordt bestraft met onmiddellijke uitsluiting van de deelnemer. Deelnemers die op welke wijze ook de wedstrijd vervalsen, een inbreuk plegen op het wedstrijdreglement of pogingen daartoe ondernemen, worden definitief van de wedstrijd uitgesloten. Iedere betwisting rond deze wedstrijd wordt beslecht door de organisatoren. Als er gerechtelijke procedures zouden volgen, is de rechtbank van Antwerpen bevoegd.

ARTIKEL 8 AANVAARDING VAN HET WEDSTRIJDREGLEMENT

Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van huidig wedstrijdreglement. De organisator behoudt zich te allen tijde het recht voor om wijzigingen aan te brengen aan het wedstrijdreglement met betrekking tot het wijzigen van de wedstrijd, het verlengen of annuleren in geval van overmacht of in geval van programmatorische, technische of organisatorische redenen. Discussie, telefonisch contact of correspondentie over het wedstrijdreglement is uitgesloten.

ARTIKEL 9 PRIVACYBELEID

De gegevens van de deelnemers zullen niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Wedstrijdreglement opgemaakt in Antwerpen op 19 december 2016.

SEQR launches global instant peer-to-peer money transfer – SEQR users in 14 countries can wire each other money real time globally

15/11/2016

SEQR, a subsidiary of Nasdaq Stockholm-listed Seamless, is launching a peer-to-peer money transfer solution that enables users to instantly transfer money to each other regardless of where they are in the world. The service is now being rolled out for SEQR users in 14 countries.

The solution is automatically available for those who download SEQR.

“We will be the first operator in Europe to introduce this peer-to-peer service internationally. In a single stroke, our European users across 14 countries can send each other money instantly regardless of where they are in the world. We believe that there is the same level of interest in the rest of Europe for peer-to-peer money transfer as has proven to be the case in Sweden,” says Annika Blomé, COO of Seamless.

Sweden, Finland, Belgium, the Netherlands, Luxembourg, Germany, France, Italy, Spain, Portugal, Malta, Ireland, Austria and the UK are the countries that will be given this new possibility to transfer money between SEQR users.

US patent imminent for Seamless’ Seqr payment solution

8/11/2016

Stockholm Nasdaq-listed Seamless has obtained a Notice of Allowance (patent application no. 14/347,742) from the United States Patent and Trademark Office (USPTO) for its SEQR mobile payment solution. This implies that USPTO intends to announce the approval of the patent within three months following the payment of all fees.

The company’s patent representative has confirmed that all patent fees have been paid and the patent is thus expected to be approved shortly, thereby providing important protection for SEQR in the US. The patent application relates to the central technology used in SEQR and is equivalent to the Swedish patent announced in March 2014.

“A patent in the US provides important protection for our SEQR payment solution in the world’s largest market. The patent also demonstrates that SEQR has a significant technological edge over other payment solutions in the US,” says Peter Fredell, CEO of Seamless.

For more information, please contact:

Peter Fredell, CEO Seamless, tel. +46 8 564 878 00, peter.fredell@seamless.se

Betalen met smartphone wordt makkelijker

12/10/2016

 © RV DOC

© RV DOC

De betaalplatformen Seqr en Payconiq lanceren contactloos betalen in de winkel via een smartphoneapp. Het scannen van een QR-code, het zwart-witte blokjesvierkant, is niet meer nodig. Bancontact volgt later.

De meeste betaalexperts zijn het erover eens: de bankkaart zal nog meerdere jaren bestaan, maar wordt geleidelijk verdrongen door de smartphone. Welke betaalapp we zullen gebruiken, is nog onduidelijk. Drie ecosystemen maken zich op voor een strijd om de mobiele portemonnee van de Belgische consument: Bancontact, Seqr en Payconiq.

1. Bancontact

Bancontact en Seqr krijgen grote concurrentie van Payconiq. Dat betaalplatform is ontwikkeld door ING. ING en KBC, die daarvoor een partnership sloten, promoten het platform actief bij kleine handelaars. Inmiddels zijn ruim 6.000 winkeliers en zelfstandigen aangesloten. Opmerkelijk is dat beide banken ook aandeelhouders zijn van Bancontact, wat erop wijst dat ze op twee paarden wedden.

De app staat open voor elke consument in België, ongeacht bij welke bank hij zit. De gebruikers hoeven dus geen klant te zijn van ING of KBC. Met de nieuwste versie van de app kan in winkels contactloos en zonder een betaalterminal worden betaald. De app, die werkt met geolocatie, toont de lijst met aangesloten winkels. De klant selecteert de zaak, geeft het te betalen bedrag in en tikt zijn pincode in. De handelaar ziet de transactie in realtime verschijnen op zijn toestel (smartphone, tablet of pc).

KBC en ING behoren tot de investeerders in het eengemaakte getrouwheidsplatform Joyn en hebben Payconiq daaraan gekoppeld. Joyn komt in de plaats van de klantenkaartapps Citylife, Qustomer en Het Opzet, waar 1,4 miljoen Belgen bij aangesloten zijn. Seqr zegt gesprekken te willen aanknopen om ook partner te worden van Joyn.

2. Seqr

Seqr lanceert contactloos betalen via de smartphone. Het betaalbedrijf, dat behoort tot de Zweedse groep Seamless, bracht eerder al een betaalapp uit die werkt via QR-codes, onder meer via allianties met Colruyt en McDonald’s. Seqr maakt niet bekend hoeveel Belgische gebruikers er zijn.

De klant rekent met de nieuwe ‘tap & pay’-functie af door de smartphone tegen een betaalterminal te houden. Het scannen van een QR-code is niet meer nodig en voor bedragen onder 25 euro is geen pincode vereist. Dat alles versnelt het betaalproces, wat smartphonebetalen meteen een pak aantrekkelijker maakt voor de grote winkelketens. Ook zonder internetverbinding kan de klant een vijftal betalingen uitvoeren.

In deze lanceringsfase zijn nog wel enkele belangrijke beperkingen. Contactloze Seqr-betalingen werken alleen via een Android-toestel (de overgrote meerderheid) met een ingebouwde NFC-chip. NFC, Near Field Communication, is de standaard voor draadloze dichtbijcommunicatie. De iPhone-versies 6 en 7 hebben ook zo’n chip, maar producent Apple laat andere spelers niet toe om die te gebruiken. Bovendien werkt de nieuwe functie van Seqr alleen als de handelaar aangesloten is bij MasterCard. De consument kan om het even welke bankkaart aan zijn Seqr-account koppelen.

Tot slot kan je alleen maar contactloos betalen als de betaalterminal aan de kassa daarvoor geschikt is. Dat laatste obstakel is maar tijdelijk. De belangrijkste terminalverdeler Worldline belooft dat in de nabije toekomst alle terminals uitgerust zullen zijn met de contactloze technologie. Seqr heeft de test gedaan en zegt dat de innovatie al zeker werkt bij Carrefour, IKEA, Decathlon, Inno, Aldi, Starbucks en H&M.

3. Payconiq

Bancontact heeft het voordeel veruit de bekendste merknaam te zijn. Een niet te onderschatten troef, want de Belg staat nog altijd wat wantrouwig tegenover mobiele betalingen. Je betaalt in de winkel door met de Bancontact-app de QR-code te scannen, een bankrekening te kiezen en via een pincode de betaling af te ronden. Enkele banken hebben de Bancontact-app ook in hun eigen app geïntegreerd.

Het grootste nadeel van de Bancontact-app is dat die typisch Belgische toepassing nauwelijks bruikbaar is voor winkelbetalingen in het buitenland. Twee uitdagers lanceren nu vernieuwingen die het betaalproces vereenvoudigen.

Het grote pluspunt van Seqr is dat de app ook in het buitenland gebruikt kan worden. Het bedrijf noemt zich ‘het meest gebruikte mobiele betaalplatform van Europa.’

La Société Chaussures Maniet, basée à Wavre, prend le train du paiement mobile.

10/10/2016

Screen Shot 2016-10-10 at 11.32.42

SEQR launches Contactless Payments and Gocardless Service in the UK – SEQR customers can pay from bank account at 500,000 points of sale

10/10/2016

As of today Seqr customers in the UK are now able to quickly and simply link their bank account to the Seqr app and make payments directly from their bank account. Until now UK customers have enjoyed the benefits of the SEQR pre paid account functionality, however enabling customers to connect their bank account opens Seqr up to millions more customers who prefer direct payment over a pre paid option.

In addition, customers will now also be able to make Seqr “Tap & Pay” payments at any retailer that accepts contactless NFC payments. The UK is one of Europe’s most advanced markets for contactless payments with approximately 500,000 terminals currently activate. This is set to grow further as in line with card network rules no terminals without contactless technology can be sold or installed in Europe after 2018.

“The launch of these two new features represents a major leap forward for Seqr in terms of customer acquisition and payment acceptance in the UK. At a global level, SEQR is rapidly establishing itself as the standard way for customers to pay with their mobile, adding contactless payments and direct bank account linking the UK will cement this position further”, says Peter Fredell, CEO of Seamless.

Linking of customer bank accounts is facilitated by Gocardless whose collaboration with SEQR was announced earlier in the summer. Seqr “Tap & Pay” payments are available to customers with mobile phones using the Android operating system.

All European Seqr users can now use Seqr to pay all over the world

29/9/2016

As of today all Seqr users in Europe can pay with Seqr all over the world using NFC (contactless) technology. The Seqr user simply holds the phone near the contactless card terminal to pay in shops everywhere where contactless card terminals are installed.

The new Seqr contactless technology increases the freedom and independence for our users from old and inefficient technologies and financial services. Contactless technology makes Seqr into a truly global service and also increases the safety for users as a lost or stolen wallet doesn’t have to ruin a vacation or a business trip anymore. Seqr now is a fully global, fully functioning payment alternative wherever you are.

Seqr is solidifying its position as the standard for mobile payments with the most versatile technology and the largest physical acceptance network of any of our competitors in the global mobile payments market. At the same time our consumer uptake area is by far the largest with 16 countries where the Seqr app can be downloaded, says Peter Fredell, CEO of Seamless.

Payments with Seqr via contactless technology is supported on telephones with Android operative system, currently approximately 80 % of the smartphone market globally.

The number of contactless payment terminals is increasing fast and it has been planned and projected by the card networks that all card terminals globally should accept contactless payments by 2020. According to card network rules no terminals without contactless technology can be sold or installed in Europe after 2018.

Seqr can today be downloaded by consumers in Sweden, Romania, Finland, Belgium, Netherlands, Germany, France, Portugal, Spain, Great Britain, Austria, Ireland, Malta, Luxembourg, Italy and the USA.